woensdag 18 juli 2012

Appeltaartschandaal op Ameland


Van onze verslaggever

Ameland - Onlangs heeft een inspectieteam van de belangenorganisatie “Don’t Muss With Apple Pie” een niet bij naam te noemen horecagelegenheid op Ameland bezocht. Aanleiding hiervoor was een klacht van toerist Sylvie van L. over de appeltaart. Van L.: “Ik zeg niet dat hij niet lekker is maar hij smaakt ànders dan eerst!”


Volgens een woordvoerder van de organisatie is er inderdaad sprake van een veranderde samenstelling van de taart. Aangezien er over deze verandering niet gecommuniceerd is, niet middels de beschikbare formulieren en zelfs niet via de menukaart, neemt “Don’t Muss With Apple Pie” de kwestie hoog op. “Wij nemen dit héél hoog op!” aldus de woordvoerder.



Een team van de beste en meest ervaren inspecteurs heeft de appeltaart in kwestie uitgebreid getest. Elk kruimeltje werd bekeken, geproefd en besproken. Voor de slagroomtest was zelfs een specialist op dit gebied ingevlogen.



Ooggetuigen zagen dat het personeel van de betrokken horecagelegenheid geprobeerd heeft de aandacht van de controleurs af te leiden door een koekje bij het testproduct te leggen. De woordvoerder: “Onze inspecteurs zijn, zoals wij dat noemen, gladde vogels; dergelijke minne acties worden door hen onmiddellijk doorzien. Wij zullen dit echter wel in ons eindrapport meenemen.”



De bereider van de taart was niet voor commentaar bereikbaar. Volgens de eigenaar van het restaurant, die zichzelf nu een ware pechvogel noemt, is de man gevlogen.



2 opmerkingen:

Piet P. zei

Uit welingelichte kringen hebben wij vernomen dat de inspecteurs van de stichting “Don’t muss with Applepie” hun contrôles hebben uitgebreid tot appeltaart-comsumerenden. Áls namelijk de appeltaart werkelijk anders is geworden (hetzij qua consistentie, hetzij qua ingrediënten ) moet dit van invloed zijn op de gesteldheid, hetzij psychisch, hetzij fysiek, op de consumerende. De onderzoekers hebben hiervoor wel een speciale opleiding moeten volgen omdat teamgeest bij dit soort inspecties onontbeerlijk is.
Het rapport van de Amelandse Inspectie is nog niet gepubliceerd, daar men de uitslagen van de test op de consumerenden wil verwerken in de onderzoeksverslagen. Er is haast geboden, daar de meest fervente appeltaartconsument en deswegen de ideale testpersoon, binnen afzienbare tijd het eiland zal verlaten. Wij hebben de hand weten te leggen op een met een verborgen camera gemaakte opname van een eerste consumententest.
candidcamera

Sylvie zei

Brekend nieuws: nog maar enkele minuten geleden is een ongecensureerd, onvervalst, onverkort en, helaas, onvertaald gedeelte van het bewuste rapport uitgelekt!
De inhoud luidt als volgt: "Tjielp, tjielp, tjielp. Tjielptjielp, tjielp, tjielp-tjielp-tjielp! Tjielp."

Deze tekst zou op een muur in een niet bij naam te noemen stad te zijn aangetroffen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...